projectenprojecten.htmlprojecten.htmlshapeimage_3_link_0
bureaubureau.htmlbureau.htmlshapeimage_4_link_0
contactcontact.htmlcontact.htmlshapeimage_5_link_0
particulieren.html
PARTICULIERENparticulieren.htmlparticulieren.htmlshapeimage_7_link_0

Fantastisch gelegen aan de IJsseldijk, werd dit jaren ‘70 woonhuis gekozen vanwege haar locatie en uitzicht. Het huis kende een aantal verbouwingen waarbij telkens verschillende elementen waren toegevoegd, en het geheel onsamenhangend was geworden. Ook was het prachtige uitzicht over de IJssel en de openheid van het landschap maar vanuit een paar ruimtes te ervaren.


Met een ingrijpende verbouwing van interieur en exterieur zijn zowel uiterlijke kernmerken als de ruimtes die het huis bevat tot een geheel gevormd. De openheid en weidsheid van het landschap waar het huis zich bevindt worden in de woning weergegeven met doorlopende ruimtes. Daar waar gewenst wordt intimiteit gecreëerd met behulp van architectonische middelen, zoals het omgaan van een hoek, het verlagen van de ruimte, of inzetten van dag- en kunstlicht. Van het exterieur zijn delen vervangen, zoals de kozijnen, en is de bakstenen buitengevel wit geschilderd, om hier ook tot een eenheid te komen.  

Woonhuis, Kampen
Meijerink & Verhoeven, Utrecht
onderzoeksprojectenONDERZOEK.htmlONDERZOEK.htmlshapeimage_9_link_0
nieuw- & verbouwnieuw_%26_verbouw.htmlnieuw_%26_verbouw.htmlshapeimage_10_link_0
interieurinterieur.htmlinterieur.htmlshapeimage_11_link_0
3D3D_Vis.html3D_Vis.htmlshapeimage_12_link_0
N%26V_Kampen2.html
N%26V_Zuidhorn_4.html
homeEGGWORKS_studio_voor_duurzame,_lichtgewicht_en_tijdelijke_architectuur.htmlEGGWORKS_studio_voor_duurzame,_lichtgewicht_en_tijdelijke_architectuur.htmlshapeimage_15_link_0
lichtgewichtlichtgewicht.htmllichtgewicht.htmlshapeimage_16_link_0