bureaubureau.htmlbureau.htmlshapeimage_2_link_0
contactcontact.htmlcontact.htmlshapeimage_3_link_0
particulieren.html
PARTICULIERENparticulieren.htmlparticulieren.htmlshapeimage_5_link_0

De naam Lighthouse verwijst naar de extreem lichte bouwmaterialen waarvan het paviljoen is gebouwd. Het is een licht en mobiel gebouwtje dat is opgebouwd uit dragende piepschuimblokken. Een unieke bouwmethodiek die wereldwijd ingezet kan worden voor tijdelijke en permanente bouwwerken. Het opvallend vrolijk gekleurde gebouwtje is één van de negen tijdelijke paviljoens op het Open Lab Ebbinge en zal tot medio 2016 blijven staan.


Het Lighthouse is bedacht door architect Joyce Kuiken van Eggworks en Willem-Jan Noordzij van Dutch Emergency Supplies  als oplossing om snel leef- kantoor- of werkruimte te realiseren in tijdelijk lege gebieden. Het gebouwtje is licht, comfortabel, duurzaam en bijzonder van vorm en interieur. Het lichte karakter komt ook tot uiting in de piepschuimblokken die het gebouwtje dragen, isoleren en stabiliseren. Hiermee onderscheidt het Lighthouse zich van de stalen containerbouw op het Open Lab Ebbinge.


Het Lighthouse is onderdeel van het Open Lab Ebbinge. Op 500 meter van de Grote Markt vormt het Open Lab Ebbinge tot 2016 een tijdelijke nieuwe stadswijk waar een negental paviljoens, wisselende buitenprogramma’s, horeca, speelweide en stadsstrand te vinden zijn. In het nieuwe gebouwtje huist sinds kort overigens een viertal muzikanten. Meer informatie is te vinden op www.eggworks.nl  en www.openlabebbinge.nl.

homeEGGWORKS_studio_voor_duurzame,_lichtgewicht_en_tijdelijke_architectuur.htmlEGGWORKS_studio_voor_duurzame,_lichtgewicht_en_tijdelijke_architectuur.htmlshapeimage_6_link_0
K_GiC2.html
Groninger Internet Courant
artikel Lighthouse 10-11-2014
boekenBOEKEN.htmlBOEKEN.htmlshapeimage_11_link_0
publicatiesprojecten.htmlPUBLICATIES.htmlshapeimage_12_link_0
tijdschriftenTIJDSCHRIFTEN.htmlTIJDSCHRIFTEN.htmlshapeimage_13_link_0

kranten